Even voorstellen

chris1kleinMijn naam is Chris Meijer sinds eind 2014 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Houtbouw & Renovatie. Na bijna 20 jaar Hovenier te zijn geweest in de tuinaanleg heb ik besloten het roer om te gooien en mij via mijn eigen bedrijf te specialiseren in de klussen die ik echt leuk vind.

Dat is het werken met hout, het maken van schuren, prielen, tuinhuisjes maar ook tafels of landhekken veelal met de oude verbindingen zoals pen-gat.

Vanuit mijn hoveniers achtergrond ben ik al 18 jaar gespecialiseerd in boomverzorging. Dus naast dat wij grote bomen voor u kunnen snoeien of weghalen kunnen ook dit hout van uw eigen boom voor u verwerken in een andere product, bijvoorbeeld een landhek of prieel.

Daarnaast heb ik een passie voor het renoveren van oude boerderijen.  Wij wonen zelf in een boerderij uit 1813 die ik nu volledig aan het herbouwen ben. Waarbij ik zoveel mogelijk  laat zien van de oude eiken draagconstructie die ik volledig herstelt heb met oude gebinten. Ook in het aangezicht van de boerderij vinden we het belangrijk dat het authentiek blijft. Maar daarentegen vinden we het wel belangrijk binnenshuis toch de moderne gemakken en een beetje luxe te hebben van deze tijd. Naast de renovatie van oude boerderijen herstellen we ook oude rietdaken, maken ze schoon en spuiten ze tegen mos en algen.

Veel van de klussen doe ik samen met mijn broertje Rick. Rick is al jaren werkzaam als installateur van rookkanalen en houtkachels. Daarnaast heeft Rick al ruim 10 jaar ervaring als rietdekker.

Mocht u ook zelf graag willen helpen bij het uitvoeren van de klus dan is dat geen probleem.